Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/danskemodeller.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/danskemodeller.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/danskemodeller.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Modelbureau uddanner modeller - Foreningen Danske Modeller
IMG_2095

Modelbureau uddanner modeller

<<
“Det handler om at tage stilling til de ting, I læser og ser, tage stilling til hvem I er og hvordan I møder folk ude i virkeligheden – og de fordomme og antagelser om modeller, som I render ind i.
Tag ansvar, initiativ og hav holdning!”
<br />
Sådan skriver Peter Damgaard, som er stifter og ejer af modelbureauet 2pm, til bureauets modeller på bureauets nye blog: Den gode Side.
2pm repræsenterer knap 200 modeller, og er i dag et af de mest velrennomerede bureauer i Danmark. 2pm har især fokus på den internationale modescene, hvilket sommetider er en udfordring. I 2010 udtalte Peter Damgaard til platformen Fashion Forum:
<br />
”De modeller, der bliver sendt på podiet på de internationale catwalks, bliver tyndere og tyndere, og det lægger et pres på modelbranchen herhjemme, fordi vi også gerne vil være med i det internationale game. Men det er bestemt ikke sjovt at have ugentlige samtaler om vægt med en i forvejen slank model”
<br />
2pm Play
<br />
Peter og co. på 2pm har derfor taget tyrene ved hornene og søsat en række initiativer for deres modellers trivsel og sundhed. De har lavet et “modelakademi” for modellerne, som er et læringsforløb med workshops, der bliver afholdt to gange om året. Udover ‘Model Academy’ afholder bureauet catwalktræning og sportstræning med navnet ‘2pm Play’ fast 2 gange om ugen. 
<
“Den faste ugentlige træning er noget af det mest succesfulde vi har lavet indtil videre, da vi nu 10 måneder senere kan se helt fantastiske resultater” siger Peter.

IMG_2095   Screen Shot 2012-12-12 at 12.03.12 PM
IMG_1117   IMG_2104
<br />
Model Academy
<br />
Den 17-årige model Therese Hougaard har deltaget i Academydagene 5 gange, og hun er meget begejstret for de tilbagevendende events:
<br />
“Det er rigtig fedt at være med til Academy! Programmet ændrer sig fra gang til gang, og det er altid hårdt at træne med bureauets faste træner Simon. Udover det faglige indhold, betyder det meget at møde de andre piger og drenge udenfor arbejdstiden. Det styrker det kollegiale fællesskab.”
<br />
IMG_1135   IMG_1224
<
Kristine Storm på 19 år, havde kun været model i et par måneder, da hun deltog i sin første Academydag:
<br />
“Det var dejligt at møde nogle af de andre modeller. Desuden fik jeg nogle af mine fordomme omkring det at være model slået i stykker.”  
>
Hvad kan det være for fordomme, ville DaMo’s udsendte gerne vide?
<br />
“Man tænker tit at der er så mange ting der bliver forbudt når man skal være model. Især var jeg bekymret omkring om det store fokus der er på det ydre. Jeg har altid været meget glad for mad, og har ikke lyst til at give afkald på de gode, men ikke altid sunde madvaner jeg indimellem har. Jeg var bange for at jeg skulle ændre en masse ting da jeg blev model, men det skal jeg slet ikke. Academydagen har fortalt mig at det er vigtigt at spise – også når man er på job. Alle bliver bekymrede når man siger at man er model, og derfor er det vigtigt med Academy-dagen. Her får man både redskaber til at leve sundt og til at sige fra overfor folks fordomme.”
<br />
IMG_1171
   IMG_1145
<br />
Academydagens forløb
<br />
Academydagen i november startede med træning sammen med modellernes personlige træner og kropsmentor Simon. Øvelserne bliver kaldt for “hoteltræning” fordi de er tilrettelagt således at de kan udføres på meget lidt plads, og uden nogle særlige redskaber. Ret smart, når målgruppen tilbringer mange arbejdsdage på hotelværelser. Efterfølgende gav en dietist gode råd om hvad man skal have med når man er på job, og ikke altid kan være sikker på at der er sunde snacks i nærheden.
De 19 modeller som deltog kom også en tur i køkkenet hvor de tilberedte et par sunde retter. “Det var faktisk rigtig hyggeligt og overraskende nemt at lave sund mad. Vi lavede linsesuppe med fiberboller og humus til” fortæller Kristine.
<br />
Sidst på dagen havde modellerne en snak med en erfaren model, Ida Nielsen, som fortalte om sine oplevelser som model, og hvilke erfaringer hun havde gjort sig gennem tiden. Ida opfordrede modellerne til altid at kontakte hende hvis man havde brug for det, og på den måde agerer hun en slags “faglige storesøster” for de nye modeller.
Kristine er især glad for mentorordningen: “Snakken med Ida var det fedeste ved hele dagen. Jeg spurgte ind til længden af hendes karriere som model, og hvordan det påvirkede hende at være model i flere år, fordi jeg måske selv frygter at kommer til at glemme mit “rigtige” liv. Men hendes erfaringer bekræftede mig i at jeg gerne vil ud at rejse inden jeg skal i gang med at læse medicin. Det er sådan en fed mulighed.”
<br />
IMG_1198   IMG_1192
<br />
Både Kristine og Therese kunne godt finde på at tage med til den næste Academydag, selvom det betyder at der bliver trukket 500 skattefri kroner fra deres løn.
<br />
Det er det hele værd synes de.
<br />
<br />
Læs mere om Academydagen her:
http://fashionforum.dk/2011/07/12/2pm-uddanner-deres-modeller/
http://www.gro-coaching.dk/2pm.html
http://www.lyngbykostklinik.dk/samarbejde-med-2pm.html
<<br />
Hos Danske Modeller er vi vilde med 2pm’s visionære og proaktive tilgang til de udfordringer som er forbundet med det at være model!
<
Tak til Peter og Amanda fra 2pm for venligst udlån af billeder fra 2pm Academy, 2pm Play og catwalktræning.
<
Skrevet af Ida Burchardi
Leave A Comment